Skip to Content

 

Vadsø Barneskole

Prosjektnr 13010
Arkitekt Jostein Rønsen Arkitekter AS
Byggherre Vadsø kommune
Areal 7.300 m2
Status Bygget
Ferdig 2015

Prosjektet ble vunnet i en innbudt total entrepriskonkurranse, hvor løsningsprinsipp og pris var hovedkriteriene. Vadsø kommune skulle slå sammen tre mindre skoler i kommunen og bygge en ny 3-paralell/ 1-7 barneskole for 600 elever. Prosjektet har vært utfordrende med en samspillsfase med byggherre og utsettelse av oppstarten pga. funn av en fredet blomsterart. Denne utsettelsen ble brukt til å produsere fasadeelementer i vinterhalvåret før oppstart med garaving våren 2014. Den lave utstrakte trebygningen, tilpasset det flate landskapet på Varangerhalvøya, er organisert langs en lang

opplevelsesgang med tre “baseområder” (inkl. klasserom, formidlingsrom og desentraliserte innganger) mot syd og spesialfag, administrasjon, SFO, musikk m.m mot nord. Kantine og gymsal er sentralt plassert slik at disse arealene kan benyttes eksternt på kveldstid. Over plan 1 medvirker de dobbelthøye overlysene og gymsalen til å gi bygget bra dagslys og på kveldstid/ vintertid markerer bygget seg i landskapet med fargede oppstikkende volumer.